Tepeli Pelikan
KUŞ BİLGİ KARTI

Tepeli Pelikan

Genellikle Mart ile Mayıs aylarında ürer.Çoğunlukla koloniler halinde yuvalanır.Genellikle 1-3 yumurta bırakır.Kuluçka süresi 30-34 gündür.

IUCN NT
⌂YAŞADIĞI BÖLGE

Gediz Deltası

!ONU TEHDİT EDENLER

Sulak alanların yok edilmesi,su kirliliği,balık stoklarının azalması,iklim değişikliği ve atıklar

◎IUCN NESİL DURUMU

NT

SAHADAN HİKÂYE

Pelacanus crispus

Ayırt edici özellikler:Başındaki tepe tüyleri;Büyük,uzun gagasıve geniş gaga kesesi,beyaz gri gövdesi ve kanatlarının koyu renkli uçları ve oldukça büyük bir su kuşu olmasıdır. Beslenmesi:Balık türleri,kurbağa,kabuklular ve diğer küçük su canlılarıyla beslenirler. Yaşam Alanları:Göl ve göletler,sazlıklar ve bataklıklar,deltalar ve lagünler,nehir ağızlarıdır.

✦
KORUMA AFİŞİ

Tepeli Pelikan için ses ol.

Yaşam alanlarını koru ve bu kuşun hikâyesini arkadaşlarınla paylaş.